Printr-o randuire greu de explicat am ajuns sa imi petrec vacanta cu totul altfel decat planuisem la inceput de an...Cu toate acestea, lucrurile au un mod ciudat de a se aseza...totul la timpul lui...In acest moment, sunt la bunici, langa vie, la o masuta asezata in mijlocul petuniilor, al florilor de piatra si regina noptii...Miroase a seara si bunicii mei se inghiontesc sa stranga puisorii din calea intunericului...totul se desfasoara intr-un ritm extrem de incet...cuminte...fara zbucium...aici timpul are alte dimensiuni. Totul este mic si detaliul este nepretuit...rabdarea bunicilor cu puisorii chiar ma presa...pana la un moment dat...am renuntat sa ma grabesc. A inceput sa bata vantul si incredibil dar se pare ca in iulie chiar poate sa fie frig; ii cer bunicii un veston. Miroase a cartofi noi prajiti, a salata proaspata din legumele bunicilor. Aseara am primit doua borcane de dulceata de capsuni preparat de Ioni (excelent!!!). Sunt de 3 zile in curte si am trecut prin mai multe faze (de la plictiseala, la nervi si la graba, resemnare si acum pur si simplu enjoy...). Sper sa nu ies din ritmul vietii din Bucuresti pentru ca o sa imi fie extrem de greu sa ma reobisnuiesc cu frustrarea de acolo...
Va pupez...nu stiu cati mai sunteti cei care inca mai cititi ce scriu...va salut!
Catching fire down, Mockingjay in progress
Acum 12 ani
Un comentariu:
cand ajungi la tara esti precum o fiara...la inceput urasti locul, totul se petrece mult mai incet, este mult mai banal sau poate prea simplu, lucrurile astea te enerveaza apoi cand reusesti sa te detasezi de stresul orasului incepi sa apreciezi cu adevarat cum si ce este acolo vei observa o cu totul alta lume mult mai inocenta decat cea din marile sau micile orase si mult mai diversa cel putin in materie de sunete ( in oras auzi porcul care a iesit jumatate pe geam injurandu-l pe cel din fata sa mearga odata ca s-a pus verde pe cand la tara auzi chiar porcul...si paralele ar putea continua...) si de mirosuri ( acolo miroase a balega de diverse bovine in marile orase miroase a balega cu aroma de ferentari denumita si ''nespalare'') apoi ramai uimit de scopul oamenilor au unul atat de simplu: sa ajunga maine pe cand noi vrem sa ne petrecem concedii in x sau y locatii apoi noi vrem sa mergem la un club sa bem nu stiu ce cocktail cu sau fara alcool pe cand ei se multumesc cu tuica din dotare sau cu o soricioaca luata de la carciuma din sat.
Trimiteți un comentariu